De politie heeft het onderzoek heropend naar de dood van de Delftse Wilma Bres in 1989. Volgens de politie is er nieuwe informatie opgedoken die mogelijk voor een doorbraak kan zorgen in de coldcase.

De 32-jarige Bres werd in de nacht van 15 op 16 juli 1989 doodgestoken aan de Muyskenlaan in Delft. Haar lichaam werd in de buurt van haar woning aangetroffen. Ze had kort daarvoor nog in een musical opgetreden.

In het onderzoek naar de dood van de studente werden meerdere verdachten opgepakt, maar uiteindelijk werd niemand veroordeeld. 

De politie meldt nieuwe informatie te hebben ontvangen over wie er verantwoordelijk zou zijn voor de dood van Bres. Volgens het coldcase-team wordt er rekening mee gehouden dat de dader(s) minderjarig waren toen Bres om het leven werd gebracht. 

Het Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!