Meer dan honderdduizend mensen vrezen nieuwe drama's met in Nederland opgegroeide kinderen die naar hun moederland terug moeten. Ze roepen de Tweede Kamer woensdag op het kinderpardon voor kinderen als Lili en Howick te verruimen.

Ongeveer vierhonderd kinderen zitten in dezelfde situatie als het tweetal van Armeense komaf dat zaterdag, vlak voor uitzetting, toch in Nederland mocht blijven.

Voor hen dreigt ook een slepende procedure, met alle stress van dien, waarschuwen de ruim 100.000 ondertekenaars van de petitie Ze zijn al thuis. "Het drama en gesol rond Lili en Howick moet echt de laatste keer zijn geweest", zegt de linkse actiegroep DeGoedeZaak, die de actie op touw zette.

De groep mikt vooral op regeringspartijen D66 en ChristenUnie. Die willen ook liever meer kinderen laten blijven, maar kregen dat niet gedaan van coalitiepartners VVD en CDA.

De initiatiefnemers putten hoop uit de goede afloop voor Lili en Howick. "ChristenUnie en D66 wisten op het laatste moment de juiste beslissing af te dwingen. Laten ze het kinderpardon alsnog regelen, om Lili en Howick-taferelen te voorkomen."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!