Staatssecretaris Mark Harbers (Asiel) is afgelopen week bedreigd naar aanleiding van de zaak rond het uitzetten van de Armeense kinderen Lili en Howick, zo melden meerdere Nederlandse media naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) bevestigt dat Harbers de afgelopen periode bedreigd is. Over de aard van de bedreigingen doet de NCTV geen uitspraken.

Bronnen hebben aan meerdere media bevestigd dat Harbers onder moest duiken, maar daar doet de NCTV geen uitspraken over. "Er zijn passende maatregelen genomen." Het is volgens onder meer De Telegraaf en de NOS nog niet bekend wie Harbers bedreigd heeft.

De bedreigingen zouden geen rol hebben gespeeld in de beslissing van Harbers om Lili en Howick alsnog in Nederland te laten blijven. Ze moesten eigenlijk zaterdag worden uitgezet, maar dat werd zaterdag alsnog omgedraaid door Harbers.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!