In de nacht van zaterdag op zondag is een fietser overleden na een auto-ongeluk in Sittard. De bestuurder van de auto reed na het ongeval op de Straatsburglaan door.

Het ongeluk gebeurde rond 3.40 uur, meldt de politie Limburg. Het slachtoffer, een twintigjarige vrouw uit Sittard, was al overleden toen de hulpdiensten op de plaats van het incident aankwamen.

Na het ongeluk reed de automobilist door. De 43-jarige vrouw botste vervolgens tegen een woning en raakte twee andere auto's op de Straatsburglaan.

Uiteindelijk werd de zwaarbeschadigde auto teruggevonden op de Betuwestraat, enkele honderden meters van waar het ongeluk met de fietser plaatsvond.

De bestuurder van de auto had licht letsel aan haar hoofd, meldt de politie. Ze is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk en doorrijden. De politie heeft haar voor verhoor meegenomen naar het bureau.

De plaats van het ongeluk is afgezet. De politie heeft een uitgebreid onderzoek naar de toedracht ingesteld.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!