De hulpdiensten zijn vrijdag massaal uitgerukt naar de Waalhaven in Rotterdam, waar achttien vluchtelingen in een container vast hebben gezeten. Eén persoon is niet aanspreekbaar en krijgt medische hulp in het ziekenhuis. 

Dit meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio aan NU.nl. De hulpdiensten kregen een telefoontje van een persoon die zei met andere mensen vast te zitten.

Omdat niet bekend was om hoeveel mensen het ging en waar de container was, rukten de hulpdiensten massaal uit richting de Waalhaven. De politie heeft de container uiteindelijk via zendmasten weten te traceren op de containerterminal. 

De brandweer en ambulancepersoneel hebben zich vervolgens ontfermd over de slachtoffers. Op één persoon na is iedereen aanspreekbaar. "Na medische zorg worden de aangetroffen personen overgedragen aan de vreemdelingenpolitie, die onderzoek zal doen naar de herkomst en achtergronden", laat de politie weten. 

De chauffeur van de vrachtwagen waarop de container zich bevond, is opgepakt. Het gaat om een 43-jarige man uit Roemenië.