Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, tegen de ouders van de baby Hannah geëist voor het met geweld wegnemen van het kind bij haar pleegmoeder.

Dat gebeurde 26 februari op de parkeerplaats van een supermarkt in het Brabantse Eersel.

De ouders namen hun zes maanden oude dochter vervolgens mee naar een vakantiepark in Duitsland, waar ze nog dezelfde dag werden opgepakt. Vanwege de ontvoering werd een Amber Alert verzonden.

In de rechtbank in Den Bosch gaven Kim de L. en Rowan S. vooral elkaar de schuld van het maken van het plan.

Verdachten namen babyspullen mee naar vakantiehuisje

Ze waren drie dagen daarvoor al onder valse naam ingecheckt in het vakantiehuisje in Duitsland. Ook hadden ze babyspullen meegenomen en nog nieuwe gekocht. "Twee weken voor de ontvoering was het plan er dat het zo moest", zei moeder De L.

Kim stelde dat Rowan haar met leugens heeft laten geloven dat ze in haar recht stond. Rowan vertelde op zijn beurt dat Kim al tijden bezig was met het plan, maar dat hij daar pas op het laatst bij betrokken werd.

'Welzijn Hannah stond nooit voorop'

De rechter constateerde dat minstens één van de verdachten "gruwelijk zat te liegen". "Of u allebei. Heeft u het niet gewoon samen bedacht?" Dat ontkenden de twee. Justitie denkt wel dat ze samenwerkten.

Volgens de officier is de ontvoering "tot in de puntjes voorbereid" en hadden beiden een "significante rol". Het welzijn van Hannah stond daarbij nooit voorop, zei de officier verder.

De baby was uit huis geplaatst nadat bij haar blauwe plekken en een gebroken enkel en rib waren geconstateerd. Ze was toen pas zeven weken oud. Justitie verdenkt de twee verdachten van het toebrengen van dat letsel. Daar zullen ze zich later voor moeten verantwoorden.

​​Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!