Het voorarrest van de 26-jarige man die dreigde een aanslag te plegen op Geert Wilders of op het parlementsgebouw is met veertien dagen verlengd. De Pakistaanse man werd op 28 augustus aangehouden in Den Haag.

Dat heeft de rechter-commissaris donderdag bepaald. De man wordt verdacht van het voorbereiden van een moord met terroristisch oogmerk. Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat de man waarschijnlijk alleen handelde.

De man zit in beperkingen, hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. 

De man werd opgepakt nadat hij op 27 augustus een filmpje op Facebook plaatste waarin hij zei een aanslag te willen plegen op Wilders. Aanleiding voor het filmpje was de cartoonwedstrijd van Wilders. De PVV-leider riep mensen op om cartoons van de profeet Mohammed te maken.

Wilders besloot vorige week de cartoonwedstrijd af te blazen vanwege de aanhoudende dreiging. Volgens de PVV-leider was het dreigement van de Taliban tegen de Nederlandse militairen in Afghanistan de voornaamste reden om de wedstrijd af te blazen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!