De twintigjarige vrouw die wordt verdacht van het doden van haar pasgeboren zoon, blijft voorlopig vastzitten. De advocaat van Wasiefa R. had verzocht haar vrij te laten.

"Ze zit nu bijna zes maanden vast, ze is er wel klaar mee. Naar haar mening gaat het goed en ze heeft zo goed als het kan meegewerkt", aldus de advocaat.

De rechtbank ging daar echter niet in mee. Volgens de rechter is de verdenking te zwaar. Ook is onduidelijkheid waar ze zou kunnen gaan wonen.

R. was donderdag niet aanwezig in de rechtbank in Rotterdam, net als tijdens de vorige niet-inhoudelijke zitting in juli. Haar advocaat liet weten dat ze bij de inhoudelijke behandeling, op 23 november, wel aanwezig wil zijn. Ook zou ze inmiddels bereid zijn te verklaren en mee te werken aan gesprekken met een psychiater.

De dode baby werd afgelopen april in een vuilniszak op een balkon van een flat in Schiedam gevonden. De vrouw zou hebben verklaard dat de jongen al was overleden bij de geboorte.

R. was 'bang dat zwangerschap ontdekt zou worden'

Niemand wist dat R. zwanger was. Uit angst voor ontdekking van de zwangerschap en de bevalling zou ze het babylijkje verstopt hebben. Ook de huisarts wist van niets.

Het is niet bekend of er een vader in beeld is. R. heeft wel een vriendje, maar of hij ook de vader kan het kind is, is niet duidelijk.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!