Jos B., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998, wordt volgens zijn Spaanse advocaat donderdag aan Nederland uitgeleverd.

De raadsman zei dat B. na de middag op het vliegtuig wordt gezet. Hij wist geen concreet tijdstip en kon ook niet zeggen naar welk Nederlands vliegveld zijn cliënt reist.

Het Openbaar Ministerie in Nederland wil tot dusver geen mededelingen doen over wanneer B. uitgeleverd wordt.

B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Verstappen, twintig jaar geleden op de Brunssummerheide. Hij zat in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland vast in een Spaanse cel en was bereid mee te werken aan een verkorte procedure voor zijn uitlevering.

De 55-jarige verdachte werd 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Dat gebeurde na een tip van iemand die hem had herkend van foto's. B. verbleef in dat gebied al enkele maanden in een leefgemeenschap.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!