Het KNMI heeft dinsdag code geel afgegeven voor grote delen van het land. In Drenthe, Limburg en Noord-Brabant komt 's ochtends dichte mist voor. In de middag worden het midden en zuiden van Nederland door zwaar onweer geteisterd.

De waarschuwing duurt tot dinsdagavond 20.00 uur. Vooral automobilisten krijgen het advies rekening te houden met deze weersomstandigheden, meldt het KNMI.

De mist in het zuiden lost pas aan het eind van de ochtend op. De maximumtemperaturen liggen tussen de 22 graden aan de kust en 25 tot 27 graden landinwaarts.

De zon laat zich vooral in de ochtend wat meer zien. In de loop van de dag neemt de kans op buien toe. Het kan lokaal flink gaan plenzen, wat gepaard kan gaan met onweer.

Mist verwacht tijdens oudejaarsnacht: zo ontstaat het
109
Mist verwacht tijdens oudejaarsnacht: zo ontstaat het

Woensdag wordt het wisselend bewolkt

Woensdag is het wisselend bewolkt en is er vooral in het zuiden kans op flinke regen- en onweersbuien. De temperaturen liggen tussen de 22 en 27 graden.

Donderdag wordt het kouder met temperaturen rond de 19 graden en is er eveneens kans op regen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!