Voormalig No Surrender-voorman Henk Kuipers (53) is wel overgeplaatst van de gevangenis in Leeuwarden naar die in Vught, maar hij zit niet in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI). 

Dat heeft zijn advocaat Roy van der Wal maandagavond gezegd tegenover RTL Boulevard. Kuipers is wel overgeplaatst naar "een zwaarder regime", stelt zijn raadsman. Er zou sprake zijn van uitbraakplannen van Kuipers.

Er is volgens Van der Wal sprake van de nodige beperkingen. "Mijn cliënt wordt gevisiteerd voor en na bezoek. Hij mag geen contact hebben met de buitenwereld. Ook niet met zijn gezin", zegt de advocaat. "En ik moet met hem spreken van achter een glaswand."

Van der Wal noemde de overplaatsing eerder ''absurd". Hij heeft bezwaar ingediend en overweegt een kort geding om de overplaatsing terug te draaien.

De tip over de uitbraakplannen kwam vrijdag binnen bij Meld Misdaad Anoniem. De overplaatsing van Kuipers vond dezelfde dag nog plaats. Van der Wal noemde het ''treiteren" en zei dat Kuipers een "modelgevangene" is.

Kuipers zit vast voor leiden criminele organisatie

Kuipers uit Emmen zit sinds december vast op verdenking van onder meer afpersing en het leiden van een criminele organisatie.

Op 17 september wordt Kuipers opnieuw in de rechtbank in Groningen verwacht, het gaat dan wederom om een niet-inhoudelijke zitting. Wanneer de zaak wel inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk.

Begin juli legde Kuipers zijn functie als 'World Captain’ bij No Surrender neer en is hij geen lid meer van de motorclub.

Motorclubs: Wie heeft ruzie met wie?
74
Motorclubs: Wie heeft ruzie met wie?

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!