Defence for Children organiseert een demonstratie voor de in Nederland opgegroeide kinderen Lili (12) en Howick (13). Het tweetal wordt uitgezet naar Armenië.

De organisatie wil met de demonstratie ''een krachtig signaal sturen" naar Mark Harbers, de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

Afgelopen vrijdag oordeelde de Raad van State dat de beide kinderen terug moeten naar het thuisland van hun moeder. Die is vorig jaar al naar Armenië uitgezet. Uiterlijk 8 september moeten Lili en Howick ook daarheen.

Harbers kan de uitzetting van de kinderen voorkomen, maar volgens de staatssecretaris "ligt het niet voor de hand dat we tot een ander oordeel komen".

De kinderen zitten sinds afgelopen weekend ondergedoken. Hun moeder maakte maandag in het AD bekend dat ze het tweetal heeft ondergebracht op een "veilige plek". De vrouw liet haar kinderen vorig jaar ook al onderduiken om uitzetting te voorkomen.

Hierom krijgen Lili en Howick uit Armenië geen kinderpardon
155
Hierom krijgen Lili en Howick uit Armenië geen kinderpardon

Demonstratie moet kinderen hart onder riem steken

Daarnaast is de bijeenkomst bedoeld om de kinderen een hart onder de riem te steken, zegt een woordvoerder van Defence for Children.

De demonstratie is komende donderdag tussen 12.00 en 14.00 uur op de Lange Vijverberg in Den Haag. Om 13.00 uur wordt een petitie aangeboden aan drie bereid gevonden politici.

''Wij rekenen op een opkomst van 250 tot 500 mensen", aldus de woordvoerster. De organisatie roept bekende Nederlanders op zich bij de demonstratie te voegen om het programma donderdag kracht bij te zetten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!