In een groot deel van de provincie Zuid-Holland is het luchtalarm maandag om 12.00 uur niet afgegaan. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer Haaglanden.

De brandweerkorpsen Hollands-Midden en Haaglanden melden op Twitter dat de test door "een vergissing op de regionale meldkamer" niet door kon gaan.

Volgens een woordvoerder is er door "een menselijke fout niet op de knop gedrukt om het luchtalarm af te laten gaan". Die knop moet exact om 12.00 uur ingedrukt worden en de brandweer gaat onderzoeken hoe het kan dat dat niet is gebeurd.

"We vinden het heel vervelend, want mensen wachten toch op het luchtalarm", aldus de woordvoerder.

Geen luchtalarm in Gouda, Delft en Den Haag

Op Twitter hebben mensen onder meer vanuit de plaatsen Gouda, Delft, Den Haag laten weten dat ze het luchtalarm niet hebben gehoord.

Het luchtalarm gaat elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur af. Daarmee wordt getest of het alarm goed werkt als het gebruikt moet worden in geval van nood.

Het luchtalarm zal maandag niet meer worden getest in de regio Hollands-Midden en Haaglanden, omdat de brandweer "verwarring wil voorkomen". De eerstvolgende test is op maandag 1 oktober om 12.00 uur.