De Armeense kinderen Lili en Howick (12 en 13) zijn afgelopen weekend ondergedoken, schrijft hun moeder in een brief aan het AD. 

"Gisteren (zaterdag, red.) heb ik Lili en Howick naar een veilige plek laten brengen", aldus de moeder in de krant van maandag. De twee kinderen moeten Nederland uiterlijk zaterdag verlaten. 

Twee weken geleden oordeelde de Raad van State dat de beide kinderen terug moeten naar Armenië, waar hun moeder vorig jaar al naar is uitgezet. Toen de moeder werd uitgezet, heeft ze de kinderen ook al eens laten onderduiken. 

Volgens het AD weten de autoriteiten niet waar de kinderen nu zijn. De Immigratie- en Naturalisatiedienst zegt tegen de krant niet in te willen gaan op "individuele zaken".

De kinderen zijn in 2008 met hun moeder naar Nederland gekomen. Vorige week vroegen Lili en Howick in een laatste poging aan koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte om niet uitgezet te worden. De premier liet daarop weten dat het kabinet hun uitzetting door wil zetten. 

Hierom krijgen Lili en Howick uit Armenië geen kinderpardon
155
Hierom krijgen Lili en Howick uit Armenië geen kinderpardon