De politie heeft een twintigjarige man aangehouden in het onderzoek naar een dodelijk verkeersongeval in het Noord-Hollandse Anna Paulowna. Het gaat om een van de inzittenden.

De vijf inzittenden reden in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Sportlaan met hun auto tegen een lichtmast. Volgens de politie werden door de klap enkelen van hen uit de auto geslingerd.

Drie zwaargewonden werden door omstanders en hulpverleners gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. Het drietal overleed ter plaatse. Het gaat om twee jongens van zestien en één van vijftien jaar.

Een zeventienjarig meisje uit Anna Paulowna en een man van twintig uit het naburige Oudesluis raakten gewond. Ze waren wel aanspreekbaar. Bij hen werd bloed afgenomen in het onderzoek naar het ongeval.

Nog niet duidelijk wie de bestuurder was

Het is niet duidelijk wie de auto bestuurde. Of de twintigjarige verdachte achter het stuur zat, kan de politie zondag niet vertellen. Ook is niet bekendgemaakt waar de man van wordt verdacht.

De toedracht van het verkeersongeval wordt nog onderzocht. Een woordvoerder van de politie spreekt van een "gecompliceerd onderzoek".

De drie omgekomen tieners worden op de Sportlaan herdacht met bloemen, kaarsen en knuffels. Twee van hen waren leerlingen van het Regius College in Schagen. Het derde slachtoffer was een oud-leerling.

Het schoolbestuur heeft op de locaties aan de Emmalaan en de Oranjelaan stilteruimtes ingericht, meldt NH Nieuws. Hier kunnen leerlingen en medewerkers samen rouwen en in contact komen met zorgcoördinatoren en schoolpsychologen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!