De politie heeft vrijdag een verdachte neergeschoten na een steekincident op Amsterdam Centraal. Bij het steekincident vielen twee gewonden, waarna de politie een verdachte neerschoot. Het station is inmiddels in zijn geheel vrijgegeven.

Wat de aanleiding is van de steekpartij is nog onduidelijk. De politie houdt alle scenario's open. Ook een mogelijk terroristisch motief wordt bij dat onderzoek betrokken.

De politie schoot de man die mogelijk twee mensen heeft neergestoken, neer. De verdachte is naar het ziekenhuis gebracht en aangehouden.

De slachtoffers zijn zwaargewond geraakt

Ook de twee slachtoffers, worden in een ziekenhuis behandeld. Ze zijn zwaargewond geraakt. De politie kan echter nog niet zeggen waar ze geraakt zijn en of de verwondingen levensbedreigend zijn. Eerder werd gemeld dat de verwondingen leken mee te vallen.

Het begon allemaal rond het middaguur. Volgens de politie liep de man in de westbuis van het CS. ''Er is op enig moment tumult ontstaan. Daarbij heeft deze man twee mensen gestoken. Vervolgens liep hij weg, met het mes in zijn hand. De politiemensen hebben hem daarop neergeschoten."

Geen verdachte spullen in rugzak man

Het station werd afgesloten omdat de rugzak van de man moest worden onderzocht. Er zaten, zo bleek later, geen verdachte spullen in.

De Rijksrecherche doet onderzoek, zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij politiemensen schieten.

Het treinverkeer is nog verstoord

​Het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal is nog verstoord. Reizigers kunnen wel gebruikmaken van het metronetwerk.

Politie houdt dader steekpartij onder schot op Amsterdam CS
24
Politie houdt dader steekpartij onder schot op Amsterdam CS