De politie heeft de medewerker ontslagen die informatie lekte naar GeenStijl over de aanrijding op het Stationsplein. Dat meldt de politie aan AT5.

De agent van eenheid Noord-Holland werd in augustus 2017 aangehouden op verdenking van het schenden van het ambtsgeheim. Inmiddels is hij ontslagen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten aan AT5 dat nu binnen enkele weken wordt besloten of de medewerker vervolgd wordt.

In juni 2017 reed een man met zijn auto in op een aantal voetgangers. Meerdere mensen raakten gewond. Meteen ging het gerucht dat het ging om een terroristische daad, maar volgens de politie was daar geen sprake van. Na onderzoek bleek de man suikerziekte te hebben. Hij was onwel geworden achter het stuur.

GeenStijl plaatste een foto van een politiecomputer op de site, met informatie over de bestuurder. Daar bleek dat het om een Amsterdammer van Marokkaanse afkomst ging. Alleen een politiemedewerker kon die foto genomen hebben, dus werd intern een onderzoek gestart.