De kans op regen neemt vrijdag af. Daardoor is er meer kans op zon.

De afgelopen dagen waren regionaal regenachtig met hier en daar flinke buien. Dat beeld verandert vrijdag enigszins, omdat er meer zon komt en minder wolken.

De wind is zwak tot matig en komt uit het noorden. Doordat de wind afneemt, neemt de gevoelstemperatuur ook iets toe. Het wordt vrijdag 18 tot 21 graden.

In het weekend neemt de kans op regen nog verder af. Zondag kan het zelfs enorm mooi weer worden met temperaturen tot 25 graden en volop zon.

Het weer op vakantie

Liefhebbers van zon en warmte komen volledig aan hun trekken in de Zuid-Europese landen. Vrijwel overal wordt het minimaal 30 graden, en in delen van Turkije, Portugal en Spanje soms zelfs meer dan 35 graden.

Het gehele Alpengebied blijft echter enorm regenachtig. Vrijdag vallen er veel buien, waarbij het kan onweren en hagelen. Vanaf zaterdagmiddag verplaatsen de buien zich richting Tsjechië.

Iedereen die dit weekend weer huiswaarts keert, heeft van het weer onderweg weinig te vrezen. In bijna heel Europa blijft het lekker weer.

De weersverwachting in Europa.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!