Nederlandse campings hebben in de eerste zes maanden van dit jaar bijna 1,6 miljoen gasten ontvangen. Dat waren er 7,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Er kwamen vooral meer buitenlandse kampeerders.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek staat de groei van het aantal campinggasten van dit jaar haaks op de ontwikkelingen van voorgaande jaren. Toen was er vooral sprake van daling.

Gelderland is de provincie waar het meest wordt gekampeerd. In het eerste halfjaar stonden daar 256.000 mensen op de camping.

Groningen wordt ook steeds populairder onder kampeerders. Het aantal mensen op de camping is daar met 48 procent gestegen tot 13.000.

De buitenlandse kampeerders komen vooral uit Duitsland. 77 procent van het totale aantal buitenlandse kampeerders is Duits. Op de tweede plaats komen de Belgen met 14 procent.

Ook aantal hotelgasten neemt toe

Het aantal mensen dat een hotel of andere overachtingen heeft geboekt in Nederland nam ook toe. Het aantal mensen dat groepsaccommodaties heeft geboekt steeg met 9,1 procent toe tot 779.000.

14,5 miljoen mensen verbleven in een hotel. Dat is een stijging van 6,1 procent. Het aantal overnachtingen door zakenreizigers liet met een stijging van 8,3 procent een nog grotere groei zien.

Alle logiesaccommodaties samen waren in de eerste zes maanden goed voor 21 miljoen gasten, 5,3 procent meer dan in dezelfde periode in 2017.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!