Marc van Nimwegen keert niet terug als hoofdofficier in Rotterdam. De man werd eerder dit jaar met buitengewoon verlof gestuurd nadat bekend werd dat hij een liefdesrelatie heeft met een andere hoofdaanklager.

De top van het Openbaar Ministerie (OM) wil volgens het NRC niet wachten op de uitkomsten van een onafhankelijk onderzoek naar Van Nimwegen. Er wordt zelfs al gezocht naar een opvolger, bevestigen bronnen binnen het OM aan de krant.

Procureur-generaal van de Hoge Raad Jan Watse Fokkens leidt het integriteitsonderzoek naar Van Nimwegen. Hij heeft laten weten meer tijd nodig te hebben, omdat veel klokkenluiders zich hebben gemeld met informatie. Het rapport is op zijn vroegst eind oktober klaar. De raad van procureur-generaals zou nu hebben gezegd dat Van Nimwegen hoe dan ook niet meer terug kan keren.

Een onderzoekscommissie doet onderzoek naar de relatie tussen Van Nimwegen en hoofdaanklager Marianne Bloos. Van Nimwegen heeft Bloos in 2011 aangesteld als hoofdaanklager. De relatie is jarenlang stilgehouden.

Naast de relatie met Bloos doet de commissie ook onderzoek naar dienstreizen die Van Nimwegen heeft gemaakt en naar het inhuren van het softwarebedrijf van zijn zus en zwager zonder dat er een aanbesteding was. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!