De politie heeft woensdagochtend een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Marcel Hoogerbrugge (49) in Hoogeveen. Het slachtoffer werd eind vorig jaar om het leven gebracht.

De verdachte verbleef in Engeland en is daar ook aangehouden. Hierbij heeft de politie samengewerkt met de lokale autoriteiten.

Het is nog niet bekend wanneer de man, wiens identiteit niet bekend is gemaakt, wordt uigeleverd aan Nederland. Het rechercheteam hoopt op een termijn van enkele dagen. De verdachte kan pas in Nederland worden verhoord over de dood van Hoogerbrugge.

Het lichaam van de oud-militair werd op 20 december 2017 aangetroffen in zijn appartement aan de Dr. Anton Philipstraat in Hoogeveen. De man leidde een teruggetrokken leven.

De politie meldt dat de verdachte na uitvoerig onderzoek in beeld kwam. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde in januari veel aandacht aan de zaak. Het passantenonderzoek dat na de vondst van het lichaam werd gehouden, leverde meer dan tachtig tips op.

In juni werd een grote zoekactie opgezet rondom de woning, waarbij onder meer werd gezocht naar een huurfiets, maar dat leverde geen nieuwe aanwijzigingen op. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!