De politie mag woensdagavond zoals gepland actievoeren rond de wedstrijd van PSV tegen BATE Borisov. Dat zijn de politievakbonden en de gemeente Eindhoven overeengekomen.

Daarmee is het kort geding van de baan, zo laten de bonden weten. De bonden zullen in verband met de cao-besprekingen twee uur voorafgaand aan de wedstrijd actievoeren op enkele plekken in de stad.

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven past de passage in de vergunning over verkeershinder aan, nadat de bonden hem hebben gegarandeerd dat de acties niet zullen leiden tot verkeersproblemen.

De bonden en gemeente zijn tevreden met de oplossing. "Ik heb ingestemd met een aanpassing, omdat ik de garantie heb gekregen van de politiebonden dat er geen verkeersinfarct ontstaat in de stad, waar straks 35.000 mensen op pad gaan naar een voetbalwedstrijd", aldus burgemeester Jorritsma.

Volgens de politiebonden leveren de acties hinder op voor het publiek , maar wordt het zo georganiseerd dat er geen gevaar zal zijn voor de openbare orde. PSV speelt om 21.00 uur thuis tegen BATE Borisov voor een plek in de Champions League.

Politiebonden willen meer capaciteit

De bonden voeren al wekenlang cao-acties. Zo schrijven ze minder bekeuringen uit, begeleiden ze deurwaarders niet meer en willen ze enkele binnensteden 'afsluiten'. De politiebonden vinden dat er te weinig capaciteit is om alle taken goed uit te kunnen voeren.

Voor de Eredivisie-wedstrijd Fortuna Sittard-FC Utrecht van zaterdag hebben de bonden ook een protestactie gepland. Ze roepen de ingeroosterde agenten op om op dat tijdstip naar een cao-bijeenkomst in de buurt van het stadion in Sittard te komen. Ze blijven wel beschikbaar voor eventuele calamiteiten.

De bonden hebben deze wedstrijd als doelwit voor hun protest uitgezocht, omdat op 18 augustus vijf agenten gewond raakten bij de wedstrijd van Fortuna tegen PSV in het stadion in Sittard.