De Limburgse politie verwacht dat Jos B. in de loop van volgende week in Nederland zal aankomen. De Spaanse rechter heeft dinsdag bepaald dat de 55-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de destijds elfjarige Nicky Verstappen aan Nederland uitgeleverd moet worden.

De vraag was nog wanneer die overlevering precies moet plaatsvinden. B.'s Spaanse advocaat sprak dinsdag nog de verwachting uit dat de uitlevering ieder moment een feit kon zijn, maar het zal volgens de politie dus iets langer gaan duren.

De Spaanse advocaat, Iñigo Martínez, heeft zich juridisch alleen met de rechtsgang rondom de arrestatie en het uitleveringsverzoek bemoeid. "Ik heb gekeken of dit juridisch juist is verlopen. Over de zaak waar B. in Nederland van wordt verdacht, is niet gesproken", aldus de advocaat.

Hij kan daarom niet zeggen hoe zijn cliënt heeft gereageerd op de aanklacht dat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Verstappen in 1998.

Hier hield Jos B. zich schuil voor zijn arrestatie
56
Hier hield Jos B. zich schuil voor zijn arrestatie

Spaanse advocaat sprak B. alleen via videochat

Martinez sprak B. een-op-een via een videoverbinding, kort voordat hij voor de onderzoeksrechter moest voorkomen. Martínez zegt dat de Nederlandse politie B. kan ophalen bij de gevangenis. Hij komt daar niet meer aan te pas.

Tijdens de zitting in kwestie heeft Martínez gevraagd om vrijlating. "Dat heb ik gevraagd omdat een advocaat probeert zijn cliënt vrij te krijgen."

Zodra B. in Nederland is, wordt hij opnieuw aangehouden door de politie en binnen 24 uur voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!