De man die zondag in een achtertuin in het Noord-Brabantse Drimmelen een bloedspoor en een broeksriem achterliet, heeft zich bij de politie gemeld.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie dinsdag aan NU.nl. De bewoners van een huis aan de Stationsweg troffen zondag een bloedspoor en een broeksriem in hun achtertuin aan. Ook leek het alsof iemand op een tuinstoel gezeten had.

De politie stelde een onderzoek in en zocht met behulp van een drone en speciale honden naar sporen in de omgeving van het huis. Daarbij werd niemand aangetroffen.

De politie deed hierna een oproep aan de persoon die in de tuin geweest was om zich te melden. Dinsdag heeft diegene zijn verhaal gedaan.

Man verwondde zijn voet en vroeg om hulp

De man liep in de nacht van zaterdag op zondag in de omgeving van het huis toen hij viel en een verwonding aan zijn voet opliep, zo verklaarde hij. Hij is toen de betreffende achtertuin in gegaan en heeft op de deur gebonsd om om hulp te vragen.

Toen niemand opendeed, heeft de man zich in de achtertuin geprobeerd te verbinden en is hij vervolgens naar zijn eigen huis doorgelopen. Hij heeft spijt betuigd voor de commotie die hij heeft doen ontstaan.