De politie heeft dinsdagochtend een derde verdachte aangehouden in verband met de beschieting van de redactie van Panorama in Amsterdam met een raketwerper. Het gaat om de mogelijke schutter. 

De 45-jarige man uit Spijkenisse is opgepakt toen hij op weg was naar zijn werk.  Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat, laat de politie weten. 

De verdachte is lid van dezelfde motorclub, te weten Caloh Wagoh MC Main Triad, als een eerder opgepakte man. Deze 41-jarige man uit Woerden is de president van het Chapter Silencio. Hij werd kort na de beschieting opgepakt, op 22 juni. 

Op 9 juli werd een tweede verdachte aangehouden. Dat ging om een 25-jarige man uit Rotterdam. Voor zover bekend is hij geen lid van de motorclub. 

Donderdag 21 juni werd het pand waarin onder meer Panorama zit, beschoten met een raketwerper. Het kantoor bevindt zich vlak bij station Amsterdam Sloterdijk. Niemand raakte gewond, wel was er flinke schade.  

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!