Jos B., de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, wordt uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft de Spaanse rechter maandagmiddag besloten.

In het kort

  • B. wordt verdacht van betrokkenheid bij dood Nicky Verstappen
  • Politie kwam B. op het spoor tijdens grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek
  • B. werd zondagavond aangehouden in Spanje na tip
  • Verdachte wordt op korte termijn uitgeleverd aan Nederland

B. werd maandag verhoord door een Spaanse onderzoeksrechter over onder meer zijn uitlevering aan Nederland. Duidelijk is dat B. akkoord gaat met de versnelde procedure voor zijn uitlevering.

De 55-jarige verdachte uit Simpelveld werd zondagmiddag aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona.

Momenteel zit hij vast in een Spaanse cel. Verder is het momenteel onduidelijk wat B. tijdens zijn verhoor in Spanje heeft gezegd. "We geven daar nooit informatie over", aldus een woordvoerder van de Catalaanse rechtbank. Wel werd duidelijk dat hij de rechter vertelde dat hij sinds maart in Spanje zit. 

De Telegraaf kreeg afgelopen zaterdag de tip binnen dat de verdachte zich in Spanje zou bevinden. Om het politieonderzoek niet te frustreren, moest de krant het nieuws enige tijd stilhouden.

Hier hield Jos B. zich schuil voor zijn arrestatie
56
Hier hield Jos B. zich schuil voor zijn arrestatie

B. kwam in beeld als verdachte door DNA-onderzoek

B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Verstappen in 1998. De agenten kwamen hem op het spoor nadat familieleden hem eerder dit jaar als vermist opgaven.

In het kader van het onderzoek naar zijn vermissing werden kledingstukken van de man onderzocht op DNA. Dat kwam overeen met het genetisch materiaal op de kleding van Verstappen.Nu Jos B., verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, zondagavond 26 augustus is aangehouden in Spanje, is het voor ons niet langer van belang zijn volledige naam en foto op te nemen in onze berichtgeving.