Fort Oranje in het Brabantse Rijsbergen heeft een beloning van maximaal 20.000 euro uitgeloofd voor informatie over bijvoorbeeld de projectplannen die zijn gemaakt om de camping te sluiten en saneren. Eigenaar Cees Engel is verder ook op zoek naar bewijs voor zijn vermoedens over bescherming van de overheid door de rechtbank in Breda.

Volgens Fort Oranje is er kort voor de sluiting van de camping een bijeenkomst geweest met politiemensen, rechters, burgemeesters, officieren van justitie en advocaten. De bijeenkomst is volgens de campingeigenaar van invloed geweest op rechtszaken die Fort Oranje daarna heeft gevoerd.

"Wij zoeken klokkenluiders die informatie en bewijs hebben over de beïnvloeding van de rechtspraak'', staat in een oproep die zaterdag is gepubliceerd.

Lange geschiedenis van incidenten

Op 23 juni vorig jaar gaf Zundert te kennen de probleemcamping te willen sluiten, na een lange geschiedenis van incidenten op het gebied van criminaliteit. Eind juli werd gestart met de ontruiming. Het is nog niet bekend wat er in de toekomst met het terrein gaat gebeuren. 

De gemeente Zundert nam het beheer van de camping over van de eigenaar om de camping te saneren. In totaal zijn ruim negenhonderd bewoners vertrokken.

Fort Oranje is bekend van de SBS6-documentaireserie Fort Oranje: Camping of krottenwijk. Hierin worden de verpauperde woonomstandigheden van de op dat moment 2.500 inwoners uitgelicht.