De 33-jarige Haagse man die wordt verdacht van het bieden van onderdak aan het veertienjarige meisje dat woensdag na weken werd teruggevonden, wordt ook verdacht van ontucht.

De woning van de man is woensdagavond doorzocht. Er zijn aanwijzingen gevonden dat daar seksuele handelingen zijn verricht, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. Het is nog onduidelijk of het om dwang gaat. Dat wordt nog verder onderzocht.

De man werd donderdag aangehouden. Hij wordt verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. Vrijdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn voorarrest met veertien dagen verlengde.

Het meisje werd woensdagmiddag in goede gezondheid aangetroffen in haar woonplaats Den Haag. Ze kwam 27 juli niet thuis toen ze onverwacht bij een vriendinnetje bleef slapen. De dag erna is ze daar weggegaan en ook op 29 juli is ze nog gezien. Hierna ontbrak elk spoor van haar. Haar telefoon was op 29 juli voor het laatst actief.

De politie ging ervan uit dat de tiener zelf was weggelopen en uit vrije wil wegbleef. Er is daarom ook geen AMBER Alert uitgestuurd.

Veel onduidelijkheid over wat er is gebeurd

Omdat het meisje zo lang wegbleef, kregen de agenten het vermoeden dat iemand haar onderdak bood. De ouders van het meisje hebben de afgelopen periode in meerdere steden flyers met een foto van hun dochter uitgedeeld.

Volgens de politie is er nog veel onduidelijkheid over wat er precies is gebeurd. De komende dagen wordt met het meisje onder meer gesproken over de reden van haar vermissing en waar ze in die periode verbleef.

Zij krijgt daarbij hulp en ondersteuning van deskundigen.