Een 45-jarige man uit de gemeente Maasdriel (Gelderland) zit vast op verdenking van het maken van kinderporno en het plegen van ontucht met vijf kinderen.

Dit blijkt uit een gesloten bijeenkomst op het gemeentehuis waarbij onder meer het Openbaar Ministerie (OM) aanwezig was. 

De man is in juli al aangehouden en zit sindsdien vast. In zijn woning zijn spullen in beslag genomen. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat het om ''een heel ernstige zaak'' gaat.

Waar het misbruik heeft plaatsgevonden en wie de slachtoffers zijn, is nog onbekend. Volgens een moeder gingen in haar omgeving al wel geruchten over de zaak, maar waren details nog niet bekend. ''Het komt wel hard aan als je alles zo achter elkaar hoort." Of haar zoon ook slachtoffer is geweest van de man moet nog blijken, zegt de vrouw.

Hoe de verdachte zijn slachtoffers kende, wilde donderdagavond niemand zeggen. Burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel wilde ook niet verder op de zaak ingaan. ''Hij wil er nu voor de slachtoffertjes en hun familie zijn", was de verklaring van zijn woordvoerder.

De politie is nog bezig met het onderzoek.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!