De politie roept mensen op zich te melden als zij Jos B. nog gezien hebben in zijn vroegere woonplaats Simpelveld. B. wordt verdacht van de moord op Nicky Verstappen in 1998, maar hij is onvindbaar sinds februari. 

In het kort:

  • Politie krijgt na bekendmaking naam Jos B. meer dan tweehonderd tips binnen
  • 55-jarige B. in april door familie opgegeven als vermist
  • DNA-sporen uit onderzoek naar vermissing leidden tot een match met DNA gevonden op lichaam en kleding Verstappen
  • B. nog altijd voortvluchtig, onduidelijk is of hij nog leeft

Woensdag vertelden buren van B. hem in april nog gezien te hebben bij de woning van zijn moeder in de Haembuckerstraat. Hij woonde bij haar, totdat zij een half jaar geleden overleed. De politie wil graag in contact komen met deze getuigen, liet een woordvoerder donderdagochtend weten.

De elfjarige Nicky uit Heibloem werd twintig jaar geleden dood gevonden tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Woensdag maakte de politie bekend B. van de moord op Nicky te verdenken. Sinds februari is B. spoorloos. Hij werd als vermist opgegeven, maar buren vertelden hem nog gezien te hebben toen zijn moeder in april overleed.

Bij de politie zijn sinds woensdag meer dan tweehonderd tips binnengekomen over de verdachte, onder meer over diens mogelijke verblijfplaats.

De tips worden met spoed onderzocht.

Nu Jos B., verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, zondagavond 26 augustus is aangehouden in Spanje, is het voor ons niet langer van belang zijn volledige naam en foto op te nemen in onze berichtgeving.