De schade aan het gemeentehuis in Bemmel, nadat daar een auto binnenreed, is zo groot dat het hele pand de komende maanden niet te gebruiken is. De hele woensdag is de schade in kaart gebracht. De publiekshal en de ruimtes achter de balies zijn verwoest.

Afgelopen nacht reed een auto het gemeentehuis van Lingewaard binnen in de Gelderse plaats. Daardoor viel een dode. Identiteit en motief zijn nog niet bekend. Het incident veroorzaakte een hevige brand.

De inrichting en de apparatuur in de rest van het pand hebben flinke rook- en roetschade opgelopen. Alles moet worden schoongemaakt of vervangen. Er zullen de komende tijd noodgebouwen en tijdelijke units komen.

Zodra de communicatieverbindingen hersteld zijn, kunnen de medewerkers vanuit huis werken. Daarna kunnen ze hun intrek nemen in de noodgebouwen.

De Gelderlander meldde woensdag dat de dader een 59-jarige voormalig vrachtwagenchauffeur is die bekend was bij zorginstanties.

Het is nog niet duidelijk of hij de man is die even na middernacht bij de meldkamer van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden heeft gemeld dat hij zichzelf en anderen iets aan wilde doen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!