Het sinds 27 juli vermiste veertienjarige meisje uit Den Haag is woensdagmiddag in goede gezondheid gevonden. Na een tip werd het weggelopen kind in haar woonplaats gevonden. 

"Agenten hebben haar meegenomen naar het politiebureau", laat de politie weten. 

Er wordt met een gespecialiseerd team verder bekeken hoe het met het meisje gaat en wat ze verder nodig heeft. Ook haar ouders zijn op de hoogte gebracht. Het meisje is nog niet thuis, er wordt eerst onderzocht waarom ze is weggelopen, meldt een woordvoerder van de politie aan NU.nl. 

Het meisje had sinds 27 juli niets meer van zich laten horen. Haar telefoon was op 29 juli voor het laatst actief. De politie ging ervan uit dat de tiener zelf was weggelopen en uit vrije wil wegbleef. Er is daarom ook geen Amber Alert uitgezonden.

Omdat het veertienjarige meisje zo lang wegbleef, kregen de agenten het vermoeden dat iemand haar onderdak bood. Hier wil de woordvoerder niet verder op ingaan. Wel kan hij melden dat er niemand is opgepakt. 

Haar ouders hebben de afgelopen periode in meerdere steden flyers uitgedeeld met hierop een foto van hun dochter.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!