De politie heeft dinsdag opnieuw vier aanhoudingen verricht en huiszoekingen gedaan in verband met een reeks plofkraken in Duitsland. Diverse woningen in Nieuwegein en Amsterdam zijn doorzocht.

De vier verdachten uit Amsterdam en Nieuwegein, variërend in leeftijd van 25 tot en met 31 jaar, zijn aangehouden in verband met een plofkraak op een geldautomaat.

Het gaat om een plofkraak in de Duitse plaats Knielingen bij Karlsruhe in maart 2018. Na een explosie sloegen de daders met twee auto's op de vlucht.

De Duitse justitie vraagt om uitlevering van de verdachten. De politie nam bij de aanhoudingen ook geld, waardevolle goederen en een Porsche in beslag.

Vorige maand werd al een 25-jarige Utrechter aangehouden voor een reeks plofkraken in Duitsland. In Hilversum werd een dertigjarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd.

Eerder werden meerdere verdachten opgepakt voor een plofkraak in het Duitse Castrop-Rauxel. Ze sloegen op de vlucht en werden even later door speciale eenheden van de politie in Dortmund aanhouden.

De politie wijt de successen aan de nauwe samenwerking tussen Nederlandse en Duitse opsporingsdiensten.