De zon schijnt geregeld op dinsdag. Er valt slechts een enkele lokale bui. Het wordt 23 graden Celsius aan zee tot 26 graden in het oosten. Daar is ook de meeste zonneschijn. 

De dag begint met zware bewolking, maar al snel klaart het op. Van tijd tot tijd schijnt de zon, vooral in het oosten en zuidoosten. Lokaal kan er 's middags een bui vallen.

Aan de kust wordt het maximaal 23 graden, landinwaarts kan de thermometer 25 of 26 graden aanwijzen. De wind komt overwegend uit het zuiden en is zwak tot matig.

In de nacht naar woensdag blijft de bewolking deels hangen. Waar het opklaart, kunnen zich mistbanken vormen. Onder de bewolking blijft de temperatuur op zo'n 18 graden hangen, bij opklaringen daalt die naar 16 graden.

Woensdag schijnt de zon ook geregeld en kan het op sommige plaatsen 28 graden worden. Donderdag komen er buien en koelere lucht het land binnen. Daardoor zullen de temperaturen richting het weekend sterk dalen.

hittekaart
Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Woensdag -2° O 2
Donderdag -5° ZW 2
Vrijdag -6° O 3
Zaterdag -2° Z 4
Zondag ZW 4

Het weer op vakantie

In Frankrijk is het op de meeste plaatsen zonnig. In het noorden is er meer bewolking en kan ook wat lichte regen vallen. In de Franse Alpen en op Corsica kunnen enkele onweersbuien voorkomen, elders blijft het droog.

Ook in Spanje en Portugal schijnt de zon, slechts heel lokaal kan 's middags een enkele bui vallen. In Italië vallen in de namiddag en avond enkele pittige buien, mogelijk met onweer, hagel en windstoten.

Op de Balkan en in het noordwesten van Griekenland kunnen enkele (onweers)buien vallen, maar meestal schijnt de zon volop. De temperaturen komen bijna overal boven de 30 graden uit. De hoogste temperaturen vinden we in het binnenland van Portugal en Spanje, waar het 36 tot 39 graden kan worden.

Bekijk hier de vooruitzichten voor andere landen