De vier mannen die zondag op station Tilburg zijn aangehouden vanwege een bommelding, worden vrijgelaten. Uit onderzoek is niet gebleken dat zij een strafbaar feit hebben gepleegd, stelt de politie maandag.

Bij de politie kwamen zondagavond verschillende meldingen binnen over een verlaten koffer in een trein die aankwam in Tilburg.

Volgens de meldingen hadden vier mannen iets met de koffer te maken. Zij werden vervolgens aangehouden door een arrestatieteam. 

Explosievenspecialisten die de trein doorzochten, troffen geen explosieven aan. Verhoren op maandag leverden ook geen aanwijzingen over strafbare feiten op. De koffer in kwestie bleek niet eens van een van de vier opgepakte mannen te zijn.

Het station werd zondagavond ontruimd en het treinverkeer rond Tilburg lag uren plat. Kort na middernacht werden het station en de sporen vrijgegeven. De treinenloop was rond 00.30 uur weer normaal, meldden de Nederlandse Spoorwegen.

Politie kreeg melding dat mannen zich 'verdacht gedroegen'

''De melding was serieus genoeg, de inzet was terecht en op basis van de informatie die we toen hadden zijn ze terecht aangehouden'', legt een politiewoordvoerder uit. ''We kregen de informatie dat ze zich verdacht gedroegen en dat er een koffer was achtergelaten op de plek waar zij stonden. Dan gaan alarmbellen rinkelen. Wij hebben toen dezelfde conclusies getrokken als de melders.''

De mannen brachten de nacht door op een politiebureau. ''Als je 's avonds wordt opgepakt, krijg je nachtrust. De volgende ochtend zijn we begonnen met verhoren en verder onderzoek. Toen bleek dat de situatie anders lag. Ik kan me voorstellen dat deze mannen hier niet heel blij mee waren, maar ik hoop op wat begrip van hen. We doen dit niet voor ons plezier, we doen dit omdat we de meldingen serieus nemen'', aldus de politie.

De mannen worden zo snel mogelijk op vrije voeten gesteld.