Het is maandag overwegend bewolkt met heel af en toe ruimte voor de zon. In de ochtend kan ook nog een enkele bui vallen.

De dag begint vrijwel overal in het land met bewolking. Het blijft droog, op een enkele plaatselijke bui na. Aan zee kan een vrij krachtige zuidwestenwind waaien.

In de loop van de middag is de zon plaatselijk wat meer te zien, hoewel er hier en daar ook lichte regen of motregen kan vallen. Afhankelijk van de wind, die overwegend matig is, wordt het 's middags 21 tot lokaal 24 graden.

In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking weer toe. Waar het langdurig opklaart, ontstaan mistbanken. De temperaturen variëren van 13 tot 17 graden, al dan niet onder invloed van de veranderlijke wind.

Dinsdag zal de zon zich meer laten zien. Ook dan blijft het droog. In het oosten en zuidoosten kan de temperatuur oplopen tot 26 graden. Aan de kustgebieden wordt het hooguit 23 graden.

Woensdag gaat de temperatuur nog verder omhoog. Vanaf donderdag koelt het weer af door buien en koelere lucht.

hittekaart
Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Woensdag -2° N 2
Donderdag -5° Z 3
Vrijdag -5° ZW 3
Zaterdag ZW 4
Zondag W 3

Het weer op vakantie

In het zuiden van Frankrijk schijnt de zon volop. Wel kan er in de Franse Alpen en op Corsica later op de dag een (onweers)bui vallen, mogelijk met hagel en windstoten. In het noorden van Frankrijk is er meer bewolking en valt er af en toe lichte regen.

In Spanje en Portugal kan heel lokaal ook een onweersbui ontstaan, maar op de meeste plaatsen blijft het droog met volop zon en hoge temperaturen die ruim boven de 35 graden kunnen uitkomen. Ook in Italië is het vrijwel overal tropisch warm, maar er ontstaan vooral in het zuiden en het uiterste noorden (onweers)buien. Hierbij kan lokaal veel regen vallen in korte tijd, vooral op Sicilië.

Ook op de westelijke Balkan vallen buien. In Griekenland en Turkije blijft het wel droog met veel zon en hoge temperaturen. Op de Griekse eilanden kan het flink waaien.

Bekijk hier de vooruitzichten voor andere landen