De politie heeft op het centraal station in Tilburg zondagavond vier mannen aangehouden vanwege een bommelding. Er is uiteindelijk geen bom op het station aangetroffen.

Het station was als gevolg van de bommelding uit voorzorg al ontruimd. De vier verdachten zaten volgens de politie op een van de perrons. Leden van het arrestatieteam hebben geassisteerd bij de aanhouding.

De politie heeft onder meer een explosievenverkenner naar het station gestuurd om te onderzoeken of er inderdaad een bom of ander explosief materiaal aanwezig is. Er is een tas onderzocht, maar geen explosief gevonden, meldt de politie.

De treinverkeersleiding van spoorbeheerder ProRail maakte eerder melding van ''een verdachte situatie in een trein'', waarna het station werd ontruimd. 

Enkele reizigers moesten uit treinen worden gehaald die op het punt stonden te vertrekken. Het treinverkeer rond de Brabantse stad werd kortstondig stilgelegd. Kort na middernacht heeft de politie het station en de sporen weer vrijgegeven. De NS meldde dat de treinenloop rond 0.30 uur weer volgens dienstregeling verliep.

Buiten het station stonden nog veel mensen te wachten, onder wie een grote groep huiswaarts kerende bezoekers van dancefestival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek. Ook waren er veel bezoekers van een evenement in Tilburg waar duizenden mensen bij aanwezig waren.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!