Het verdachte voorwerp dat in de nacht van woensdag op donderdag bij een frietzaak in de Voetboogstraat in Amsterdam werd aangetroffen, blijkt een explosief te zijn.

De Voetboogstraat en de omliggende straten in het centrum van Amsterdam zijn urenlang afgezet na de vondst van het voorwerp. De politie heeft tot 3.00 uur 's nachts onderzoek gedaan.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief donderdagochtend veilig uit de straat verwijderd en meegenomen voor verder onderzoek naar eventuele sporen of andere bijzonderheden.

De afgelopen dagen hebben met name in de Amsterdamse wijk Slotervaart verschillende incidenten met beschietingen plaatsgevonden. Er werden ook explosieven gevonden en in de nacht van dinsdag op woensdag ging rond 1.50 uur een explosief af in de Johan Huizingalaan.

Een woordvoerder van de politie Amsterdam meldt aan NU.nl dat het nog te vroeg is om te spreken van een mogelijk verband tussen de verschillende incidenten, maar dat de politie hier momenteel wel onderzoek naar doet.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!