De politie in Amsterdam heeft de Voetboogstraat en omliggende straten in het centrum van de hoofdstad in de nacht van woensdag op donderdag urenlang afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp.

De politie deed van middernacht tot 3.00 uur onderzoek naar het voorwerp. Een politiewoordvoerder kon geen uitsluitsel geven over wat het voorwerp precies is. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ook ingeschakeld.

Met name in de Amsterdamse wijk Slotervaart hebben de afgelopen dagen verschillende incidenten met beschietingen plaatsgevonden. Er werden ook explosieven gevonden en in de nacht van dinsdag op woensdag rond 1.50 uur ging een explosief af in de Johan Huizingalaan.

Een rechercheteam is nog volop aan het onderzoeken of er een verband tussen de incidenten bestaat. In Amsterdam-West is naar aanleiding van de incidenten met explosieven een mobiele politiepost neergezet.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!