De brand in Etten-Leur waarbij maandagochtend een 32-jarige vrouw om het leven is gekomen en een man en kind gewond raakten, is niet veroorzaakt door een misdrijf. Dat concludeert de politie na een technisch sporenonderzoek.

De politie heeft ook vastgesteld dat de brand is ontstaan in de omgebouwde schuur die het gezin al zo'n drie jaar als slaapgelegenheid gebruikte. 

Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet bekend. De politie hoopt meer duidelijkheid hierover te krijgen als zij de vader van het gezin kunnen spreken.

De dertigjarige man raakte maandagochtend zwaargewond bij de brand en ligt momenteel nog in het ziekenhuis. Het tweejarige zoontje van het stel raakte lichtgewond. Ze hebben allebei brandwonden opgelopen.

Vader en zoon werden door een buurman uit het brandende gebouw gered. Hulpdiensten probeerden de 32-jarige vrouw nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Het gezin gebruikte de schuur al enige jaren als slaapgelegenheid. Overdag verbleven ze veelal in de hoofdwoning om een oom die daar woont te verzorgen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!