Drie van in totaal zes verdachten die afgelopen weekeinde zijn aangehouden vanwege een schietpartij in Etten-Leur zijn vrijgelaten. De rechter-commissaris besliste dinsdag dat de drie overige verdachten langer vast blijven zitten, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Breda.

De politie maakte zaterdag bekend dat bij twee schietpartijen in Etten-Leur twee mannen gewond waren geraakt. In het weekeinde werden zes verdachten gearresteerd, waaronder de slachtoffers.

De twee adressen van de schietpartijen op de Havik en de Putter in Etten-Leur, liggen hemelsbreed zo'n 750 meter van elkaar. Een woordvoerder zei dinsdag dat onderzoek uitwijst dat er waarschijnlijk maar één schietpartij is geweest waar de zes verdachten bij betrokken zijn geweest. 

De drie vrijgelaten mannen blijven verdachte, aldus het OM.

Een van hen is de 35-jarige man uit Etten-Leur die bij zijn voordeur aan de Havik lichtgewond raakte toen er op hem werd geschoten. Het andere slachtoffer, een dertigjarige man uit Oudenbosch die zwaargewond raakte, zit nog wel vast.