De vrouw die twee weken geleden dood werd aangetroffen in de sloot langs de Stevenshofdreef in Leiden blijkt een 44-jarige vrouw uit Epe te zijn. Zij werd al enige tijd vermist.

Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Haar identiteit is vastgesteld op basis van dna-onderzoek.

In verband met de zaak werden eind juli twee verdachten aangehouden, onder wie de vriend van de vrouw. Deze 44-jarige Leidenaar heeft volgens het OM een bekennende verklaring afgelegd. Hij wordt verdacht van doodslag en het wegmaken van het lichaam.

De Leidenaar verschijnt woensdag voor de raadkamer van de rechtbank, waar over verlenging van zijn voorarrest wordt beslist.

De tweede verdachte, een vijftigjarige man uit Leiden, is maandag op vrije voeten gesteld. Hij wees de politie op maandag 30 juli op het lichaam van de vermiste vrouw, dat in het water langs de Stevenshofdreef was verborgen. Hij wordt verdacht van hulp bij het wegmaken van het lichaam en wordt daarvoor vervolgd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!