De ruim 120 geëvacueerde bewoners van seniorencomplex 't Heycop in Breukelen kunnen vrijdagmiddag weer naar huis. Het is dan ruim twee weken geleden dat zij vanwege een brand in een van de woningen elders werden ondergebracht.

Alle woningen zijn inmiddels gereinigd en het pand voldoet aan het eind van de week weer aan alle veiligheidseisen, meldt de gemeente Stichtse Vecht maandag.

De bewoners en hun familieleden zijn maandag tijdens een informatiebijeenkomst op de hoogte gesteld over de stand van zaken. Burgemeester Yvonne van Mastrigt, directeur Bert van Rossum van woningbouwvereniging Vecht en Omstreken en Ton Klever van de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht waren daarbij aanwezig. 

De brand is vrijwel zeker ontstaan door een storing in het motortje van de zonwering. Daarom worden de zonweringen van alle woningen nagekeken.

Terugkeer van bewoners in fases

De brandweer zal het complex woensdag controleren. Op vrijdagmiddag zullen de eerste bewoners naar het complex terugkeren.

De veertig mensen die in de Nyenrode Business Universiteit werden gehuisvest, zijn de eerste bewoners die terugkeren. Daarna volgen de anderen. De meesten van hen zijn door familieleden opgevangen.

Alleen de bewoners van de woning waarin de brand was uitgebroken, kunnen niet naar hun eigen huis terugkeren. Zij krijgen een andere woning aangeboden.

Elf bewoners van het seniorencomplex moesten vanwege de brand voor behandeling naar het ziekenhuis. De meesten van hen hadden rook ingeademd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!