De 28-jarige man uit Delft die dinsdag werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van crimineel Karel Pronk, is geen verdachte meer. De man is vrijgelaten, meldt justitie vrijdag.

Hij gedroeg zich opvallend in de buurt van de plaats delict, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Hij wordt nu echter niet langer als verdachte gezien.

Mensen die getuige waren van het schietincident dat op een terras van een koffiezaak aan het Kalverbos in Delft plaatsvond, zagen een auto wegrijden. De politie heeft de bestuurder van het voertuig hierop aangehouden en enkele dagen verhoord. De man blijkt nu niets met het incident te maken te hebben.

De zestigjarige Pronk uit Nootdorp werd dinsdag net voor het middaguur beschoten. Hij werd nog behandeld door ambulancepersoneel, maar overleed enige tijd later.

Pronk werd in 1991 veroordeeld tot twintig jaar cel voor het uitlokken van de moord op een orchideeënkweker uit Rijswijk. Het motief hierachter is nooit duidelijk geworden. Hij ontsnapte twee keer met geweld uit een gevangenis. Daarbij werd bewakingspersoneel gegijzeld.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!