De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van een verdachte van de fatale schietpartij in Amsterdam-Zuid in juni.

De verdachte kwam vermoedelijk op 8 juli via Schiphol Nederland binnen. De politie sluit niet uit dat hij het land na de liquidatie via dezelfde luchthaven heeft verlaten. Ook lijkt het erop dat de man in het centrum van Amsterdam verbleef, aldus de politie.

De schietpartij vond op 30 juli plaats in een restaurant aan de Beethovenstraat. Een 62-jarige Amsterdammer, die bij politie en justitie bekend was, raakte hierbij zwaargewond en bezweek korte tijd later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De verdachte is na het schietincident naar buiten gevlucht. Op zijn vermoedelijke vluchtroute in het voormalige stadsdeel Oud-Zuid zijn onder meer een beige hoed, een vuurwapen, een zwarte laptoptas, een handschoen en een wit-blauw kledingstuk aangetroffen. Op de vrijgegeven beelden is de verdachte zowel met als zonder de hoed en de laptoptas te zien.

Het Parool meldde eerder dat het slachtoffer Ivan Serdarusic zou zijn. Hij hoort bij een groep Kroatische criminelen. Meerdere leden van deze groep zijn al omgebracht. Serdarusic zou geen grote bekende in het Amsterdamse criminele milieu zijn geweest.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!