Het KNMI heeft code oranje, de waarschuwing die donderdagavond nog gold voor delen van het land, aan het eind van de avond ingetrokken. 

Voor de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen gold donderdag aan het einde van de avond nog code geel. Ook deze waarschuwing is inmiddels ingetrokken. Het KNMI waarschuwde voor zware windstoten in het noorden, maar die zijn in de loop van de nacht verdwenen.

De stormachtige wind die over Nederland trok, lijkt te zijn meegevallen. In sommige plaatsen zoals Lelystad, Nunspeet, Papendrecht en Werkendam kwamen meldingen over omgewaaide bomen binnen. Er zijn geen berichten over letsel.

De zwaarste windstoot die werd gemeten, was op de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Daar werd een vlaag van 102 kilometer per uur gemeten. De wind bereikte daar kort na 22.00 uur even stormkracht, oftewel 9 beaufort. Aan de westkust kwam het niet tot stormkracht, meldt Weeronline.

Wateroverlast door flinke regen- en onweersbuien

De depressie bracht flinke regen- en onweersbuien met zich mee. In een strook van Oost-Brabant richting Oost-Friesland en Groningen viel op veel plaatsen 20 tot 30 millimeter regen. Dit leidde op verschillende plaatsen tot wateroverlast.

In Elburg is 47 millimeter regen gevallen. Doordat de regen in korte tijd viel, kon de riolering dit niet verwerken. In Zeeland en de westelijke helft van Zuid-Holland is 10 tot 20 millimeter gevallen, op Walcheren 20 tot 30 millimeter.

Schiphol schrapt vluchten

Als gevolg van de harde wind heeft luchthaven Schiphol eerder op donderdagavond vluchten geschrapt.

In eerste instantie ging het om twintig retourvluchten. Later verhoogde de luchthaven dit aantal tot 75. Dat aantal zal naar verwachting niet verder oplopen.

De luchthaven moest vluchten annuleren, omdat er maar één landingsbaan gebruikt kon worden.