Een man en een vrouw van 21 jaar zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de ernstige mishandeling van twee badmeesters in een Arnhems zwembad. Beide verdachten komen uit de Gelderse hoofdstad.

De politie meldt donderdag dat de verdachten een dag eerder zijn opgepakt en nog steeds vastzitten. Twee badmeesters werden anderhalve week geleden aangevallen in Openluchtzwembad Klarenbeek. Ze moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. 

In het onderzoek naar de mishandeling doorzocht de politie vier woningen. Agenten legden beslag op waardevolle spullen van de verdachten, als mogelijk voorschot op een schadevergoeding voor de slachtoffers.

De politie noemt het waarschijnlijk dat meer aanhoudingen zullen volgen. De politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch hebben hun verontwaardiging over de mishandeling geuit.

''De badmeesters hebben een min of meer publieke functie, ze zorgen ervoor dat mensen veilig kunnen zwemmen'', aldus de politie. Marcouch reageerde eerder fel op het incident: "Hou je laffe poten thuis en buig je hoofd diep voor de mensen die ons en onze kinderen in het zwembad zoveel watervreugde geven."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!