Donderdag schijnt eerst de zon en wordt het snel warm. In de middag bereikt een gebied met buien en onweer het zuiden van het land.

Tegen de avond regent het ook in het noorden van het land en neemt de kans op zware windstoten toe, met name in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland en Flevoland. Lokaal kan er flink wat neerslag vallen. Het is nog onzeker hoe de buien over het land zullen trekken.

In de kustgebieden wordt het 23 graden. In het oosten en het zuidoosten van het land kan de temperatuur oplopen naar 27 tot 28 graden.

Vrijdag en zaterdag is er even geen sprake van hitte. De temperaturen liggen beide dagen tussen de 20 graden in het westen en 23 graden in het oosten. Ook kan er een enkele regenbui vallen. Zondag gaan de temperaturen weer hoog en wordt het tussen de 24 en 29 graden.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Woensdag 35° 19° ZO 3
Donderdag 37° 22° ZO 3
Vrijdag 35° 23° O 4
Zaterdag 24° 19° W 3
Zondag 23° 18° W 3
hittekaart

Het weer op vakantie

Woensdag ontstaat in het centrale deel van Frankrijk een lagedrukgebied, op de scheiding tussen koele en warme lucht. Deze depressie koerst noordwaarts richting België. In een flink deel van het land zorgt dat voor bewolking en neerslag. In de westelijke departementen gaat het merendeels om gestage regenval, naar het oosten toe juist om zware buien met grote verschillen van plaats tot plaats. De temperatuur ligt rond 20 graden in het westen en noorden, maar haalt 25 tot 30 graden in het midden, oosten en zuiden.

Op het Iberisch Schiereiland in het noorden en oosten van Spanje blijft de lucht vrij instabiel. Er vormen zich stapelwolken, die uitgroeien tot enkele regen- en onweersbuien. In de rest van het land blijft het zonovergoten met op veel plaatsen temperaturen van 30 tot 35 graden. Lokaal kan het nog warmer worden. Voor Portugal ziet het weer er ook prima uit. Het wordt daar 25 tot 35 graden. De zon schijnt volop, zelfs nauwelijks gehinderd door stapelwolken.

Woensdag is de lucht in het noorden van Italië weer behoorlijk instabiel. In de middag verschijnen forse stapelwolken die uitgroeien tot een flinke onweersbui. In het midden en zuiden van het land is het overal zonovergoten. De temperatuur stijgt tot ruim boven de 30 graden, verder naar het zuiden wordt vaak de 35 graden gehaald.

Er is opnieuw geen wolk aan de hemel te zien in Griekenland. Met volop zonneschijn wordt het op de meeste plaatsen 30 tot ruim 35 graden. In Epirus ontstaan hooguit wat stapelwolken. Op de eilanden in de Egeïsche Zee waait een vrij stevige noordelijke wind. In Turkije liggen de temperaturen nog wat hoger: tussen de 35 en lokaal 40 graden.

Bekijk hier de vooruitzichten voor andere landen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!