De zeer grote brand bij een coatingbedrijf in Venlo is veroorzaakt door een technisch mankement. Waarschijnlijk is het vuur in een van de machines ontstaan.

Dit bevestigt een woordvoerder van de politie woensdag na berichtgeving door 1Limburg. Omdat brandstichting is uitgesloten, voert de politie geen extra onderzoek uit.

De brand aan de Groot-Bollerweg ontstond in de nacht van maandag op dinsdag. Het duurde zes uur om het vuur onder controle te krijgen.

Vanwege de brand ging het luchtalarm af en werd een NL-Alert verstuurd. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de automatische ventilatie uit te schakelen. Daarnaast moesten ze tijdelijk hun woningen niet verlaten.

Bij de brand is een lichte hoeveelheid zwaveldioxide vrijgekomen. Door deze giftige stof kunnen mensen last krijgen van ademhalingsproblemen, tranende ogen en slikproblemen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!