De politie heeft een 28-jarige verdachte opgepakt op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij een schietincident in Delft, waarbij crimineel Karel Pronk om het leven kwam.

De man uit Delft is dinsdagmiddag aangehouden, meldt de politie woensdag.

Getuigen van het schietincident verklaarden dat ze een auto hebben zien wegrijden. Deze wagen werd op de Insulindeweg door de politie tegengehouden. De verdachte zat achter het stuur. De opgepakte man zit woensdag nog vast voor verhoor.

De zestigjarige Pronk uit Nootdorp werd dinsdag net voor het middaguur beschoten op een terras van een koffiezaak in de straat Kalverbos. Hij werd nog behandeld door ambulancepersoneel, maar overleed niet veel later.

Pronk werd in 1991 veroordeeld tot twintig jaar cel voor het uitlokken van de moord op een orchideeënkweker uit Rijswijk. Hij ontsnapte twee keer met geweld uit een gevangenis. Daarbij werd bewakingspersoneel gegijzeld. 

Jan-Hein Kuijpers was jarenlang de advocaat van Pronk. Hij toonde zich geschokt door het nieuws. Volgens de advocaat was Pronk al geruime tijd ''met pensioen".

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!